Květákový krém

Suroviny:
1 ks cibule
40 g másla
500 g květáku
1 brambora na kostky
1 l vody nebo vývaru
1 zeleninový bujón
150 ml smetany ke šlehání
muškátový oříšek
pepř
sůl
Příslušenství:
nože
míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Vložte oloupanou cibuli, rozkrojenou na půlky.
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 5.
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 40 g másla.
5. Restujte 6 minut / 100 °C / rychlost 1.
6. Přidejte 500 g květáku na růžičky, bramboru na kostičky, 1 l vody, sůl, pepř, bujon.
7. Vařte 25 minut / 100 °C / rychlost 1.
8. Nalejte 150 ml smetany ke šlehání.
9. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 2.
10. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
11. Sekejte 1 minutu / rychlost 6.
12. Dochuťte solí a pepřem dle potřeby.
ETA TIP: Polévka nejlépe chutná s krutony z toustového chleba nebo chlebovými krutony.