Květáková omáčka na těstoviny

Těstoviny na sto způsobů jsou klasika, po které sáhne snad každý z nás, když potřebuje rychle uvařit a neví co. Zajímavých kombinací proto není nikdy dost. Inspirujte se zdravým receptem, který ve spolupráci s Etou vytvořila HungryPanda.
Suroviny:
400 g květáku
2 stroužky česneku
50 ml mléka
60 g lučiny
sůl
pepř
čerstvá petržel
200 g libovolných celozrnných těstovin
Postup:
1. Dejte vařit celozrnné těstoviny dle návodu na obalu.
2. Česnek a květák vařte do změknutí.
3. Uvařený česnek a květák dejte do stolního mixéru a rozmixujte dohladka společně s mlékem, lučinou, solí a pepřem. Ochutnejte a případně dochuťte.
4. Květákovou omáčku promíchejte s celozrnnými těstovinami a servírujte.
HUNGRY PANDA TIP: Servírujte s čerstvou petrželí.