Kuřecí Kung-pao

Kuřecí Kung-pao

4 porce

20 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

800 gramů kuřecích prs, plátek, bez kostí
1 čajová lžička soli
2 kusy cibule
600 gramů pórku
100 gramů sójové omáčky
100 ml vody
100 gramů nesolených burských oříšků
2 polévkové lžíce solamylu

Příslušenství:

míchací metle
sekací nože

Postup:

1. Do mísy vložte cibuli a přesekejte na hrubší kusy 7 sek./rychlost 8.
2. Stáhněte stěrkou do středu.
3. Přidejte lžíci oleje a poduste 3 minuty/100 °C/rychlost 1.
4. Zaměňte sekací nože za míchací metlu.
5. Přidejte překrájené maso na větší kusy, sůl, sójovou omáčku, arašídy a vařte 7 minut/80 °C/rychlost 1.

ETA TIP: Kung pao nejlépe chutná s dušenou rýži nebo nudlemi.