Hummus z červené řepy

Suroviny:
1 ks červené řepy velikosti grepu, předem rozpečené
2 stroužky česneku, předem utřených
1/2 cukety, pokrájené na kousky
40 g olivového oleje
2 polévkové lžíce citrónové šťávy
sůl
Příslušenství:
mixovací nože
stěrka
Postup:
1. Řepu oloupejte a nakrájejte na kousky. Dejte na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olivovým olejem a lehce posolte. Poté dejte rozpéct do trouby na cca 30 minut na 200°C dokud řepu nebude možné překrojit jen vidličkou. Nechte cca 10 minut vychladnout.
2. Do mixovací nádoby dejte mixovací nože, vložte kousky řepy, česnek, cuketu, citronovou šťávu, sůl a část oleje (dolévejte postupně podle konzistence) a mixujte 20 sek./rychlost 6.