Hummus z červené řepy

Hummus z červené řepy

2 porce

33 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 ks červené řepy velikosti grepu, předem rozpečené                   
2 stroužky česneku, předem utřených          
1/2 cukety, pokrájené na kousky                  
40 g olivového oleje    
2 polévkové lžíce citrónové šťávy                         
sůl

Příslušenství:

mixovací nože
stěrka

Postup:

1. Řepu oloupejte a nakrájejte na kousky. Dejte na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olivovým olejem a lehce posolte. Poté dejte rozpéct do trouby na cca 30 minut na 200°C dokud řepu nebude možné překrojit jen vidličkou. Nechte cca 10 minut vychladnout.                                             
2. Do mixovací nádoby dejte mixovací nože, vložte kousky řepy, česnek, cuketu, citronovou šťávu, sůl a část oleje (dolévejte postupně podle konzistence) a mixujte 20 sek./rychlost 6.