Hříbkový krém

Suroviny:
300 g lesních hub
1 cibule
2 polévkové lžíce másla
0,5 l vývaru/vody
200 g smetany na vaření
kmín
tymián
sůl
pepř
Příslušenství:
míchací hák
nože
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Oloupejte 1 cibuli - přepulte ji, vložte ji do nádoby a rozsekejte.
3. Sekejte cibuli 10 sekund / rychlost 5.
4. Vyjměte nože, vložte míchací hák a přidejte 2 lžíce másla.
5. Restujte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.
6. Přidejte 300 g nakrájených hub, kmín a tymián.
7. Dále restujte ještě 3 minuty / 100 °C / rychlost 1.
8. Přidejte 0,5 l vývaru nebo vody.
9. Vařte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.
10. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
11. Polévku rozsekejte do hladka 20 sekund / rychlost 4.
12. Přidejte 200 g smetany a dochuťte kořením.
13. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
14. A ještě naposledy vařte 1 minutu / 100 °C / rychlost 1.
ETA TIP: Místo mozzarelly můžete použít feta sýr.