Hovězí guláš

Hovězí guláš

4 porce

3 hodiny 10 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

2 cibule
3 stroužky česneku
40 g sádla
2 polévkové lžíce papriky
600 g hovězího masa - klišky 
1500 ml vody
1 čajová lžička majoránky, suché
1 čajová lžička kmínu
1 polévková lžíce sůl
50 g hladké mouky

Příslušenství:

sekací metle 
varný koš

Postup:

1. Do mixovací nádoby vložte sekací nože.
2. Vložte rozpůlenou cibuli a česnek.
3. Sekejte 5 sek./rychlost 5.
4. Přidejte 40 g sádla.
5. Duste 10 min/100 °C/rychlost 2.
6. Přidejte červenou papriku a duste 2 min/100 °C/rychlost 1.
7. Přidejte 1000 ml vody, bujon, majoránku, kmín.
8. Do varného koše si nachystejte nasolené, na kousky nakrájené maso.
9. Vyměňte sekací nože za varný koš s masem.
10. Vařte 90 min/120 °C/rychlost 1.
11. Přilejte 500 ml vody.
12. Vařte dalších 60 minut/120 °C.
13. Maso oddělejte stranou.
14. Přidejte hladkou mouku.
15. Míchejte 10 sek./rychlost 6.
16. Vařte 5 min/120 °C/rychlost 2. 
17. Dochuťte solí a pepřem.

ETA TIP: Guláš můžete podávat s knedlíkem, těstovinami, rýží nebo pečivem.