Holandský řízek

Holandský řízek

4 porce

7 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

150 g tvrdého sýru Gouda
1 ks cibule 
5 stroužků česneku 
1 hrst čerstvé petržele
2 lžíce strouhanky
1 vejce 
1 lžíce majoránky 
50 g mléka 
sůl
pepř

Příslušenství:

sekací nože

Postup:

1. Do mixovcí nádoby vložte sekací nože.
2. Vložte sýr a sekejte 10 sek. / rychlostí 5. 
3. Dejte stranou.
4. Vložte cibuli, česnek, petržel.
5. Mixujte 10 sek. / rychlostí 5. 
6. Vložte mleté maso, strouhanku, vejce, majoránku, mléko, sůl, pepř. 
7. Mixujte 15 sek. / rychlostí 3. 
8. Hotovou směs obalujte ve strouhance a smažte dozlatova.