Gulášová polévka

Gulášová polévka

4 porce

65 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

200 g předního hovězího masa
1 ks cibule
3 stroužky česneku
2 polévkové lžíce oleje
2 čajové lžičky červené papriky
1 litr vody
1 kostka hovězího bujónu (pro 0,5 l vody)
1 čajová lžička mletého kmínu
1 čajová lžička mletého černého pepře
1 čajová lžička soli
1 čajová lžička suché majoránky
2 polévkové lžíce hladké mouky
4 ks oškrábaných brambor, nakrájených na kostičky

Příslušenství:

nože
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte nože a 200 g hovězího masa nakrájeného na větší kostky. 
2. Sekejte 10 sek./rychlost 7 a poté odložte stranou.
3. Do nádoby vložte cibuli a 3 stroužky česneku a sekejte 5 sek./rychlost 6.
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
5. Přidejte 2 polévkové lžíce oleje a restujte 5 min./100 °C/rychlost 1.
6. Přisypejte 2 lžičky papriky a zasmahněte 30 sek./100 °C/rychlost 2. 
7. Přidejte nasekané maso a nechte osmahnout 2 min./100 °C/rychlost 2.
8. Přidejte 1 l vody, hovězí bujón, lžičku kmínu, pepř, sůl, lžičku majoránky a vařte 30 min./100°C/rychlost 3.
9. Otvorem ve víku přidejte 2 lžíce hladké mouky.
10. Přidejte 4 oškrábané a nakrájené brambory na kostičky a vařte do změknutí 15 min./100 °C.