Frankfurtská s párkem

Suroviny:
1 kus cibule
2 stroužky česneku
2 polévkové lžíce oleje
2 čajové lžičky červené sladké papriky
4 polévkové lžíce hladké mouky
1 špetka černého mletého pepře
1 čajová lžička soli
150 g jemných párků
1 litr vody
1 kus bujónu (pro 0,5 l)
Příslušenství:
nože
míchací hák
stěrka
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Vložte 1 očištěnou cibuli a 2 stroužky česneku do nádoby a sekejte 10 sek./rychlost 5. Stěrkou setřete suroviny ze stran nádoby.
3. Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 2 polévkové lžíce oleje a poduste 5 min/95 °C/rychlost 2.
4. Přisypejte 2 čajové lžíce sladké papriky a zarestujte 1 min./100 °C/rychlost 2.
5. Přes otvor ve víku přidejte 4 polévkové lžíce mouky a rozmíchejte ji 7 sek./rychlost 3.
6. Přidejte pepř, sůl, 150 g nakrájených párků na kolečka, 1 l vody, bujón a vařte 20 min./100 °C/rychlost 1.
ETA TIP: Do polévky lze přimíchat brambory a vařit zároveň s párkem.