Frankfurtská s párkem

4 porce

32 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 kus cibule
2 stroužky česneku
2 polévkové lžíce oleje
2 čajové lžičky červené sladké papriky
4 polévkové lžíce hladké mouky
1 špetka černého mletého pepře
1 čajová lžička soli
150 g jemných párků
1 litr vody
1 kus bujónu (pro 0,5 l)

Příslušenství:

sekací nože

Postup:

1. Vložte očištěnou cibuli a česnek do mixovací nádoby a sekejte 10 sek./rychlost 5. Stěrkou setřete suroviny ze stran nádoby.
2. Přidejte olej a poduste 5 min/95 °C/rychlost 2.
3. Přisypejte sladkou papriku a zasmažte 1 min./100 °C/rychlost 2.
4. Přes otvor ve víku přidejte mouku a rozmíchejte ji 7 sek./rychlost 3.
5. Přidejte pepř, sůl, nakrájené párky na kolečka, vodu, bujón a vařte 20 min./100 °C/ /rychlost 1.

ETA TIP: Do polévky lze přimíchat brambory a vařit zároveň s párkem.