Fazolové burgery

Suroviny:
800 g konzervy míchaných luštěnin
1 kus cibule, česnek
bylinky (petržel, pažitka, koriandr)
2 polévkové lžíce hladké mouky
3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
Příslušenství:
mixovací nože
stěrka
Postup:
1. Do mixovací nádoby vložte mixovací nože. Poté vložte luštěniny (vodu z konzervy vylijte), nakrájenou cibuli, česnek, bylinky, sůl, pepř a mixujte 10 sek./rychlost 6. 2. Promíchejte a poté vytvarujte malé karbanátky, posypejte moukou a dejte chladit na 30 minut do lednice.
3. Poté smažte dozlatova z každé strany 3-4 minuty. Aby se burgery co nejméně při smažení rozpadaly, nesmí být velké a placaté.
ETA TIP: Můžete přidat i chilli papričku bez semínek. Podávat můžete samostatně nebo v housce se zeleninou jako hamburger.