Fazolové karbenátky

Fazolové karbenátky

4 porce

50 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

800 g konzervy míchaných luštěnin                                   
1 kus cibule, česnek              
bylinky (petržel, pažitka, koriandr)                               
2 polévkové lžíce hladké mouky                                    
3 polévkové lžíce slunečnicového oleje

Příslušenství:

mixovací nože
stěrka

Postup:

1. Do mixovací nádoby vložte mixovací nože. Poté vložte luštěniny (vodu z konzervy vylijte), nakrájenou cibuli, česnek, bylinky, sůl, pepř a mixujte 10 sek./rychlost 6.                                                                                                    
2. Promíchejte a poté vytvarujte malé karbanátky, posypejte moukou a dejte chladit na 30 minut do lednice.                                                                             3. Poté smažte dozlatova z každé strany 3-4 minuty. Aby se burgery co nejméně při smažení rozpadaly, nesmí být velké a placaté.

ETA TIP: Můžete přidat i chilli papričku bez semínek. Podávat můžete samostatně nebo v housce se zeleninou jako hamburger.