Fazole na kyselo

Suroviny:
500 g fazolí
1 cibule
2 lžíce oleje
1 l vody na namočení fazolí
1 l vody na vaření
1 kostka bujónu
3 lžíce hladké mouky (trocha vody na jíšku)
2 lžíce octa
bazalka
sůl, pepř
Příslušenství:
mixovací nože
metlička
stěrka
Postup:
1. Fazole namočte přes noc v litru vody. Poté zceďte.
2. Do hrnce dejte mixovací nože a rozčtvrcenou cibuli a sekejte 5 sek./rychlost 6.
3. Vložte metličku, přidejte olej a restujte 5 min./100°C/rychlost 1.
4. Přidejte fazole, litr vody, bujón a vařte 30 min./100°C/rychlost 1.
5. Otvorem v poklici vlijte mouku rozmíchanou v troše vody a vařte za stálého míchání dalších 15 min./100°C/rychlost 1.
6. Ochuťte octem, solí, pepřem a přidejte čerstvou nasekanou bazalku.