Fazole na kyselo

Fazole na kyselo

6 porcí

52 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

500 g fazolí                                                  
1 cibule                                                                   
2 lžíce oleje                                                            
1 l vody na namočení fazolí                                        
1 l vody na vaření                                   
1 kostka bujónu                                       
3 lžíce hladké mouky (trocha vody na jíšku)                                                       
2 lžíce octa                                        
bazalka                                                         
sůl, pepř

Příslušenství:

mixovací nože
metlička
stěrka

Postup:

1. Fazole namočte přes noc v litru vody. Poté zceďte.                                                                     
2. Do hrnce dejte mixovací nože a rozčtvrcenou cibuli a sekejte 5 sek./rychlost 6.                                                                                                                              
3. Vložte metličku, přidejte olej a restujte 5 min./100°C/rychlost 1.                            
4. Přidejte fazole, litr vody, bujón a vařte 30 min./100°C/rychlost 1.                         
5. Otvorem v poklici vlijte mouku rozmíchanou v troše vody a vařte za stálého míchání dalších 15 min./100°C/rychlost 1.                                                   6. Ochuťte octem, solí, pepřem a přidejte čerstvou nasekanou bazalku.