Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

4 porce

47 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

250 g rýže na rizoto
1/2 dýně nakrájená na kostičky 
1 l zeleninového vývaru
1,5 dcl suchého bílého vína
1 menší cibule
2 lžíce másla
sůl
parmazán

Příslušenství:

sekací nástavec
míchací nástavec

Postup:

1. Do mixovací nádoby vložte sekací nástavec. 
2. Oloupejte a přepulte cibuli.
3. Sekejte cibuli 20 sek./ rychlost 5.
4. Vyjměte sekací nástavec.
5. Vložte míchací nástavec.
6. Vložte cibuli a máslo.
7. Smažte 15 minut/100 °C/rychlost 1.
8. Přidejte propranou rýži.
9.  Smažte 3 minuty/100 °C/rychlost 2.
10. Přidejte víno.
11. Smažte 3 minuty/100 °C/ rychlost 1.
12. Přidejte vývar.
13. Vařte 15 minut/100 °C/ rychlost 1.
14. Přidejte dýni nakrájenou na kostičky.
15. Vařte cca 5 minut /105 °C/ rychlost 2 do změknutí dýně. (záleží na velikosti kostiček)
16. Přidejte parmazán.
17. Promíchejte a dochuťte.

ETA TIP: Hotové rizoto podávejte s šalvějovým olejem. Na oleji restujete lístky dokud se krásně nerozvoní.