Dhal z červené čočky

Dhal z červené čočky

4 porce

35 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 kus zázvoru, čerstvého, menší oddenek                                                      
2 kusy malé cibule                                    
2 stroužky česneku                                     
3 polév. lžíce oleje                                      
300 g červené čočky                                
1 čajová lžička drceného kmínu       
500 g rajčat, čerstvých či v plechovce                                                  
1 plechovka kokosového mléka (cca 400 ml)                                                          
400 g vody                                                 
1 kostka bujónu                                            
2 čajové lžičky chilli                                
sůl a pepř, dle chuti

Příslušenství:

nože
metla
stěrka

Postup:

1. Do nádoby vložte nože, oloupaný zázvor, česnek, rozčtvrcenou cibuli a sekejte 5 sekund / rychlost 5.
2. Stáhněte stěrkou ke dnu, vložte metlu, přidejte olej a opékejte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.
3. Přidejte omytou červenou čočku, kmín a míchejte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.
4. Přidejte rajčata, kokosové mléko a vodu a vařte dalších 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
5. Přidejte kostku bujonu, sůl, pepř a chilli podle chuti. Prohřejte ještě 25 minut / 100 °C / rychlost 1.

ETA TIP: Podávejte ozdobené bylinkami, s indickým chlebem naan nebo rýží.