Dhal z červené čočky

Suroviny:
1 kus zázvoru, čerstvého, menší oddenek
2 kusy malé cibule
2 stroužky česneku
3 polév. lžíce oleje
300 g červené čočky
1 čajová lžička drceného kmínu
500 g rajčat, čerstvých či v plechovce
1 plechovka kokosového mléka (cca 400 ml)
400 g vody
1 kostka bujónu
2 čajové lžičky chilli
sůl a pepř, dle chuti
Příslušenství:
nože
metla
stěrka
Postup:
1. Do nádoby vložte nože, oloupaný zázvor, česnek, rozčtvrcenou cibuli a sekejte 5 sekund / rychlost 5.
2. Stáhněte stěrkou ke dnu, vložte metlu, přidejte olej a opékejte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.
3. Přidejte omytou červenou čočku, kmín a míchejte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.
4. Přidejte rajčata, kokosové mléko a vodu a vařte dalších 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
5. Přidejte kostku bujonu, sůl, pepř a chilli podle chuti. Prohřejte ještě 25 minut / 100 °C / rychlost 1.
ETA TIP: Podávejte ozdobené bylinkami, s indickým chlebem naan nebo rýží.