Bramborové knedlíky se škvarkami a zelím

Suroviny:
400 g uvařených brambor
150 g hrubé mouky špetka soli
1 vejce
150 g škvarků
Příslušenství:
strouhací nástavec
míchací metle
Postup:
1. Oloupejte a nakrájejte brambory.
2. Do mixovací nádoby přidejte 1,5 l vody, brambory, sůl.
3. Vařte 25 minut/ 105 °C/ rychlost 1.
4. Sceďte.
5. Uvařené brambory nechte vychladnout.
6. Brambory nastrouhejte.
7. Přidejte zbylé ingredience.
8. Vypracujte ručně pružné těsto.
9. Nechte těsto 10 minut odpočinout.
10. Tvarujte knedlíky a plňte škvarky.
11. Do mixovací nádoby nalijte 1,5 l vody.
12. Vařte 1 minutu/100 °C/rychlost 1.
13. Do vroucí vody vložte knedlíky.
14. Vařte 15 minut/100 °C/rychlost 1.
15. Podávejte s kysaným zelím.