Bramborové knedlíky se škvarkami a zelím

Bramborové knedlíky se škvarkami a zelím

4 porce

1 hodina 5 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

400 g uvařených brambor 
150 g hrubé mouky špetka soli
1 vejce
150 g škvarků

Příslušenství:

strouhací nástavec
míchací metle

Postup:

1. Oloupejte a nakrájejte brambory.
2. Do mixovací nádoby přidejte 1,5 l vody, brambory, sůl.
3. Vařte 25 minut/ 105 °C/ rychlost 1.
4. Sceďte.
5. Uvařené brambory nechte vychladnout. 
6. Brambory nastrouhejte.
7. Přidejte zbylé ingredience.
8. Vypracujte ručně pružné těsto.
9. Nechte těsto 10 minut odpočinout. 
10. Tvarujte knedlíky a plňte škvarky.
11. Do mixovací nádoby nalijte 1,5 l vody. 
12. Vařte 1 minutu/100 °C/rychlost 1.
13. Do vroucí vody vložte knedlíky.
14. Vařte 15 minut/100 °C/rychlost 1.
15. Podávejte s kysaným zelím.