Bábovka

Bábovka

4 porce

1 hodina

ověřený recept

 

Suroviny:

4 ks vejce                                               
150 g hladké mouky                                
150 g polohrubé mouky                            
1 sáček vanilkového cukru                             
300 g moučkového cukru                              
150 g mléka                                                   
50 g oleje                                                       
1 sáček kypřicího prášku do pečiva                                    
3 polévkové lžíce kakaa, prášek 

Příslušenství:

metlička
stěrka

Postup:

1. Do mixovací nádoby vložte všechny suroviny kromě kakaa a mixujte 30 sek./rychlost 5.                                                                                                               2. Polovinu těsta vlijte do předem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.                                                                                                                       
3. Do druhé půlky těsta přidejte kakao a promíchejte 10 sek./rychlost 3 a nalijte do bábovkové formy. Stěrkou lehce promíchejte těsto pro vznik mramorového vzoru.                                                                                                          
4. Pečte asi 55 minut v troubě předehřáté na 180°C (160 °C v případě horkovzdušné trouby).