Bábovka

Suroviny:
4 ks vejce
150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
1 sáček vanilkového cukru
300 g moučkového cukru
150 g mléka
50 g oleje
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
3 polévkové lžíce kakaa, prášek
Příslušenství:
metlička
stěrka
Postup:
1. Do mixovací nádoby vložte všechny suroviny kromě kakaa a mixujte 30 sek./rychlost 5.
2. Polovinu těsta vlijte do předem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
3. Do druhé půlky těsta přidejte kakao a promíchejte 10 sek./rychlost 3 a nalijte do bábovkové formy. Stěrkou lehce promíchejte těsto pro vznik mramorového vzoru.
4. Pečte asi 55 minut v troubě předehřáté na 180°C (160 °C v případě horkovzdušné trouby).