Avokádová nutela

4 porce
5 minut + odležení
Pokud jste milovníci sladkého, ale zároveň si hlídáte postavu, tento recept vás nadchne. Avokádová nutela má mnohem méně kalorií, cukrů a tuků než její čokoládová jmenovkyně, ale chutná velice podobně. Může za to kakao a vanilka, měkká dužina avokáda je struktuře lískooříškového krému velmi podobná. Namažte si ji na pečivo či palačinky nebo ji snězte jen tak samotnou.
Suroviny:
1 zralé avokádo
20 g kakaa holandského typu
½ lžičky vanilkového extraktu
30 g agávového sirupu
Postup:
1. Avokádo rozpůlte, zbavte pecky a dužinu vydlabejte do nádoby mixéru ETA Vital Blend. Přidejte zbylé suroviny a na středním stupni umixujte do hladkého krému.
2. Před podáváním nechte několik hodin ztuhnout v lednici.