Avokádová nutela

Avokádová nutela

 

4 porce

 

5 minut + odležení

Pokud jste milovníci sladkého, ale zároveň si hlídáte postavu, tento recept vás nadchne. Avokádová nutela má mnohem méně kalorií, cukrů a tuků než její čokoládová jmenovkyně, ale chutná velice podobně. Může za to kakao a vanilka, měkká dužina avokáda je struktuře lískooříškového krému velmi podobná. Namažte si ji na pečivo či palačinky nebo ji snězte jen tak samotnou.

Suroviny:

1 zralé avokádo

20 g kakaa holandského typu

½ lžičky vanilkového extraktu

30 g agávového sirupu

 

stolní mixér ETA Vital Blend

Postup:

1. Avokádo rozpůlte, zbavte pecky a dužinu vydlabejte do nádoby mixéru ETA Vital Blend. Přidejte zbylé suroviny a na středním stupni umixujte do hladkého krému.

 

2. Před podáváním nechte několik hodin ztuhnout v lednici.